Weetjes en reisinformatie

Pakket en groepsreizen naar China

Reizen in China

China is een makkelijk reisland. Met de trein, het vliegtuig maar ook met de VAN/auto en bus…. (de bus is wel wat uitzoekwerk, echter niet als je de Chinese taal machtig bent).

De treinstations zijn mega groot, maar hebben goede aanduidingen en verwijsborden. Uw treinticket, overigens 4 tot 5 weken boekbaar voor vertrek, geeft alle relevante info over instap – vertrek – aankomsttijden en ook over uw treinstel en stoel. Het treinstel waar u in dient te stappen heeft een nummer wat correspondeert met een nummer op uw ticket, evenals uw stoel nr op uw ticket wat correspondeert met u zitplaats. Treinreizen, zeker de high speed –  cq Bullet trein, is comfortabel en verzorgd. Bij boekingen via Chinese-rootstravel regelen wij uw ticket dat klaar ligt in het hotel of door een gids op locatie aan u wordt overhandigd.

Voor binnenlandse vluchten checkt u in met uw paspoort bij de betreffende incheckbalie.
In China is men erg streng met betrekking tot veiligheid! Vloeistoffen, aanstekers, lucifers etc zijn niet toegestaan. Ter illustratie lucifers en aanstekers worden bijvoorbeeld na de incheck door de scan opgemerkt en …. u wordt verzocht deze te verwijderen.

Taxi: In de steden kunt u zelfstandig met de taxi. Niet alle taxi chauffeurs stoppen makkelijk voor westerlingen. U kunt het beste proberen een taxi op een standplaats te nemen of probeert u het onderweg middels handopsteking.

 

Taal

Weinigen zullen de Chinese taal machtig zijn, wij zijn jaloers op mensen die zich verstaanbaar kunnen maken en de dialoog aan kunnen gaan. Als u op eigen houtje wat gaat ondernemen en onderweg vragen heeft: Spreek, zeker in de grote steden, mensen in het Engels aan in de leeftijd vanca 20 tot 30 jaar. U zult dan redelijk snel succes hebben met iemand die de Engelse taal machtig is.

Hou er verder rekening mee dat vrijwel geen enkele taxi chauffeur Engels spreekt of verstaat.

 

Garantiefonds GGTO en Branchevereniging VVKR

Chinese Rootstravel is in procedure voor aansluiting bij het GGTO: Het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en ook in procedure voor het lidmaatschap van de VVKR: Vereniging Van Kleinschalige Reisorganisaties.

Wij hopen op korte termijn groen licht te krijgen dat wij ons bij beide organisaties kunnen aansluiten, waardoor wij het vertrouwen van de consument in onze organisatie nog meer kunnen versterken en borgen.

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Visum

Voor China moet u een visum aanvragen. Hierbij wat tips, maar houdt u er rekening mee dat de procedures voor een visumaanvraag kunnen wijzigen.

Voor informatieadvies en het aanvragen van een visum voor China adviseren wij gebruik te maken van de diensten van: VisumChinaOnline

Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na de reis en bij terugkomst in Nederland.

Vanaf 2 personen en mits u met elkaar op hetzelfde moment de zelfde reis maakt, kunt u ook een E-visum cq groepsvisum aanvragen. De reis mag sinds juni 2019 dan 30 of 31 dagen duren.

 

Inentingen

De door de GGD aanbevolen vaccinaties voor China zijn:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)

Wij adviseren u voor uitgebreide informatie de website van de GGD

Hotels

Incheck in een hotel in China gaat op basis van afgifte van uw paspoort, hiervan wordt een kopie gemaakt. Zorg dat u deze ook weer bij de incheck terug krijgt. Ook zal er een deposit van uw credit card worden gemaakt. Bij het uitchecken zal deze verrrekend worden met uw persoonlijk te betalen verbruiken. Het teveel deposit saldo wordt gecrediteerd.

 

Betalen en banken

In de hotels kunt u over het algemeen met uw credit card betalen. Bij bepaalde banken, niet allen, kunt u pinnen bij een ATM automaat. Over het algemeen is de opname gemaximaliseerd tot 2000 tot 2500 YUAN. Dit kan wijzigen. Het grootstewaarde biljet in in China is 100 YUAN. Dit is op dit moment ca Euro 12,75. Verder zijn er biljetten van 50, 20, 10, 5 1 en 0,50 1n 0,10 en munten van 1 yuan en lager.

 

Eten en drinken

Tja…. dat is natuurlijk heel persoonlijk… wij genieten er enorm van maar: Weet wat je eet! China kent een enorme diversiteit aan streekgebonden keukens en gerechten. Als je het veilig (voor jezelf) wilt houden, kijk goed naar de plaatjes op de menukaart…. en vraag bij twijfel.

 

Tip en fooien

Is enerzijds persoonlijk, anderzijds rekenen een dienstverlenende persoon er wel op. In de hotel zal een bagagist die uw bagage naar de kamer gebracht heeft op 10 tot 20 yuan. Uw chauffeur en Gids op ca 50 tot 100 yuan. In de restaurants is het minder gebruikelijk fooi te geven.