China in het nieuws

Groepsreizen naar China
Groepsreizen naar China

Reisadvies, relevante linkjes en info

https://nos.nl/artikel/2320027-china-legt-pakketreizen-stil-nederlandse-reizen-nog-ongewijzigd.html
https://lcr.nl/Landen/China
https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies

China nieuws en kranten

Televisie

Kranten

Corona Virus

De media staan vol van de ontwikkelingen in China en de rest van de wereld aangaande het Corona virus. Voor vele media merken wij ook dat het wellicht wat lastig is om zich aan de feiten te houden.

Enerzijds is de situatie niet te onderschatten en volgen wij ook alle ontwikkelingen en richten ons voornamelijk op de officiële instanties als het RIVM, WHO, Buitenlandse Zaken en LCR. Anderzijds geeft de wijze waarop China rigoureus maatregelen neemt en met daadkracht de problemen aanpakt veel vertrouwen.

Let wel de stevige maatregelen zijn ook gerelateerd aan juist deze bijzondere periode, namelijk het Chinees Nieuwjaar, waar ca 800 miljoen mensen kris kras door het land reizen er grote mensen massa events/activiteiten zijn (die preventief afgelast zijn) waardoor de wijze van aanpak een grotere impact heeft.

Laatst gewijzigd op: 27-01-2020 | Nog steeds geldig op: 28-01-2020;
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies

De Chinese overheid heeft maatregelen genomen om besmetting en verspreiding van het coronavirus te voorkomen. U kunt de steden in de provincie Hubei niet via de weg, per trein en door de lucht in- en uitreizen. Ook is het openbare leven in verschillende andere steden tot stilstand gekomen. Houd rekening met nieuwe verregaande maatregelen van de Chinese overheid, waaronder maatregelen met reisrestricties en territoriale toegangs- en vertrek-beperkingen. Iedereen wordt aangeraden zo veel mogelijk binnen te blijven. De vakantieperiode, door Chinees Nieuwjaar, is voorlopig verlengd tot 3 februari 2020 en scholen zijn dicht tot 17 februari 2020. Ook bedrijven en overheidsorganisaties zijn door de Chinese overheid gevraagd langer dicht te blijven. Toeristische lokaties en attracties zijn tot nader order gesloten. Dit leidt tot aanzienlijke gevolgen in heel China en beperkt de mogelijkheden voor vervoer, toerisme en het dagelijks leven. De Nederlandse ambassade in Peking volgt de situatie op de voet. Bent u in de provincie Hubei? Laat familie weten hoe het met u gaat en neem telefonisch contact op met de ambassade via +31 247 247 247, of stuur een bericht via Twitter @247BZ. Bent u in China, meld u dan aan via de informatieservice in de rubriek ‘Geval van nood’. Houd contact met uw reisorganisatie over voorgenomen reizen naar en in China.

Door het contact met con-collega’s, de wijze van aanpak van en door China en de informatie van de instanties hebben wij er alle vertrouwen in dat tijdig en ruim voor onze april en mei reizen de situatie zich zal normaliseren en er op dat moment geen aanleiding is voor aanpassingen of maatregelen.